Creative Communications

Meerdoc: educatie- en mediaproducties

Meerdoc verzorgt educatie- en mediaproducties, waaronder de leukste mediaworkshops voor PO, VO en senioren. Kijk op: www.meerdoc.nlVolg voor actuele updates en achtergronden het blog over de leukste mediaworkshops in Aalsmeer, Amsterdam (w.o. AT5), Bollenstreek (Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom), Haarlemmermeer en Katwijk e.o. Meerdoc is een samenwerkingsverband van Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen.


Het verhaal van de Meerdoc workshops
In 2016 gaat een lessenserie van start over lokaal nieuws maken, die zich richt op basisschoolleerlingen in groepen 7 en 8. Opdrachtgevers zijn Pier K en MeerOmroep (streekomroep Haarlemmermeer); Meerdoc is ontwikkelaar en producent. De workshop heet Maak Nieuws bij MeerRadio en is al snel een succes. Ieder seizoen van 'Maak Nieuws' wordt bekroond met de uitreiking van de Zilveren MeerRadio Microfoon. 

In 2017 ontwikkelt Meerdoc een tweede workshopmodule, nu gericht op het voortgezet onderwijs (klassen 1&2 of 3&4): Nieuws=Nieuws. Toch?! Deze workshop focust op echt nieuws, nepnieuws en cyberpesten.
In 2019 volgt Forever Young Radio: de leukste mediaworkshop voor senioren (65+). Met voor de deelnemers nostalgische accenten, maar vooral nieuwe ontdekkingen. Voor ondernemingen en organisaties zijn er speciale maatwerk-mediaworkshop, gecombineerd met een training in professionele skills.

Burgerschapsvorming en mediawijsheid
Het tastbare resultaat voor iedere deelnemende groep bij de leukste media workshops is dat een echte, eigen radio of TV-uitzending tot stand komt. Professioneel afgemonteerd en wereldwijd te beluisteren of zien. Achterliggende waarden zijn o.a. burgerschapsvorming, persoonsontwikkeling, bevordering van mediawijsheid en omgaan met de Nederlandse taal. En wat heeft Marieke Elsinga hiermee te maken?

Meerdoc mediaworkshops boeken
Inmiddels zijn de leukste mediaworkshops van Meerdoc te boeken bij de SALTO Amsterdam (o.a. AT5), Radio Aalsmeer (Aalsmeer, Kudelstaart, Uithoorn en Ronde Venen), RTV Katwijk (Katwijk aan Zee, Rijnsburg, Katwijk-Noord, Katwijk aan den Rijn en Valkenberg), BO Omroep voor de Bollenstreek (Noordwijk, Noordwijkerhout, Teijlingen, Lisse, Hillegom) en MeerRadio (Haarlemmermeer). Meerdoc verbindt media, mensen en maatschappij.

> Check de leukste mediaworkshops in Aalsmeer, Amsterdam, Bollenstreek, Haarlemmermeer en Katwijk